Grote brand in Zoetermeer, rookwolken in de omgeving te zien

De brand vindt plaats op het terrein van Dutch Water Dreams
De brand vindt plaats op het terrein van Dutch Water Dreams © Regio15
ZOETERMEER - Aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer woedde woensdagavond een grote brand op het oude terrein van watersportcentrum Dutch Water Dreams. In de wijde omtrek waren grote rookwolken te zien. De brand is inmiddels onder controle.
Volgens een woordvoerder van de brandweer ontstond de brand even na 20.00 uur. 'We kregen de melding van een voorbijganger, eenmaal ter plaatse zagen we dat het gaat om een bijgebouw van het oude watersportcentrum.'
In dat gebouw zitten volgens de brandweer vooral toiletten en een keuken. 'We schaalden op naar 'grote brand', omdat er mogelijk risico was dat ook de bomen in de brand zouden vliegen. We wilden daar genoeg mensen voor hebben', gaat de woordvoerder verder.

Twee bluswagens

De brandweer blijft voorlopig blussen met twee bluswagens om na te blussen. Er was minder personeel nodig dan vooraf bedacht. 'De andere brandweerwagens zijn zodoende inmiddels alweer rechtsomkeert gegaan.'
Meerdere omwonenden meldden op X, het voormalige Twitter, dat de rookwolken goed te zien waren. De brandweer raadt aan om uit de rook te blijven.