112 nieuws | Kettingbotsing op A12 - Man vast voor explosie bij huis

Bij een kettingbotsing op de A12 waren drie auto's betrokken
Bij een kettingbotsing op de A12 waren drie auto's betrokken © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 15 augustus.

Aanrijding met drie auto's op A12

Op de A12 stond dinsdagmiddag tussen Gouda en Waddinxveen een file doordat drie auto's op elkaar zijn geklapt. De schade was zo groot dat de voertuigen door een berger van de snelweg moesten worden afgevoerd. Een van de bestuurders is in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. In de richting Den Haag waren door het ongeval twee rijstroken afgesloten, waardoor er een korte file ontstond.

Man vast voor explosie bij huis

Een 26-jarige Rotterdammer is dinsdagmiddag aangehouden omdat hij mogelijk betrokken is bij een explosie in Alphen aan den Rijn. In de vroege ochtend van 29 april raakte een huis aan de Bremstraat daardoor beschadigd. Er vielen geen gewonden.
Het huis raakte flink beschadigd
Het huis raakte flink beschadigd © Omroep West
De verdachte zit vast en wordt verhoord. De politie is nog steeds op zoek naar mensen die meer weten over de explosie en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Verdachten schietpartij weer vrij

De drie mannen die zijn aangehouden voor een schietpartij in de Boekhorststraat in Katwijk, zijn weer vrijgelaten. Dat meldt de politie. Een 19-jarige Katwijker blijft nog wel verdachte.
Het schietincident gebeurde zaterdag rond 14.10 uur. Meerdere mensen hoorden schoten en vertelden de politie dat daar drie personen bij betrokken waren. Er raakte niemand gewond. Op basis van verklaringen van buurtbewoners konden de mannen van 19, 20 en 23 jaar daarna in de omgeving worden aangehouden.
Veel politie op de been in de Boekhorststraat in Katwijk aan Zee
Veel politie op de been in de Boekhorststraat in Katwijk aan Zee © Regio 15

Politie valt huis binnen na melding vuurwapen

In een woning aan het Gloriantplantsoen in Gouda zijn maandagavond twee vrouwen aangehouden. Dat gebeurde, zo bevestigt de politie dinsdag, nadat er een melding was binnengekomen over een vuurwapen.
Een grote politiemacht werd opgeroepen om het huis binnen te vallen. Onder andere een hondengeleider kwam ter plaatse. Het vuurwapen waar melding over werd gemaakt is niet aangetroffen door de politie. De arrestanten zijn inmiddels weer op vrije voeten.