Vrouw (76) zwaargewond na straatroof, politieauto onderweg naar melding crasht

De zwaargewonde Ans wordt de ambulance in gereden
De zwaargewonde Ans wordt de ambulance in gereden © District 8
DEN HAAG - Bij een beroving op de Treublaan in Den Haag is woensdagmiddag een 76-jarige vrouw zwaargewond geraakt. De vrouw werd aangereden en beroofd van haar tas. De dader is nog niet gevonden. Een politieauto die naar de melding onderweg was, botste met een personenauto.
De straatroof achter het winkelcentrum aan het De Savornin Lohmanplein werd rond 15.00 uur gemeld. Daarbij is zij aangereden, en is haar tas gestolen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Een van de politieauto's die naar de beroving in woonwijk Waldeck werd gestuurd, is iets verderop op de Laan van Meerdervoort gebotst met een personenauto. De rijdende agent en de bestuurder van de auto raakten lichtgewond.
Politieauto onderweg naar straatroof botst
Politieauto onderweg naar straatroof botst © District 8
Volgens een woordvoerster van de politie is er een klopjacht gaande op de dader. Er wordt gezocht naar een zwarte Honda Insight. De bestuurder is donker getint, heeft een fors postuur en droeg een zwart shirt. Hij vluchtte richting Kijkduin.
De politie doet aan de Treublaan en het aangrenzende Colijnplein uitgebreid onderzoek. Rond de gebotste auto's op de Laan van Meerdervoort hangt rood-wit politielint. Wie getuige is geweest van de straatroof kan contact opnemen met de politie. Verder wordt gevraagd naar eventuele deurbelcamera- of dashcambeelden van de gebeurtenis.