112-nieuws | Veel rook bij brand in woning

De brandweer zette een hoogwerker in bij de brand in Zoetermeer
De brandweer zette een hoogwerker in bij de brand in Zoetermeer © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 22 augustus.

Urenlang file op A4 na ongeluk

Op snelweg A4 staat sinds dinsdag 12.00 uur een circa acht kilometer lange file. Automobilisten doen er een halfuur extra over om langs een ongeluk bij Leidschendam te rijden. Om de gebotste vrachtwagen en auto te bergen zijn twee rijstroken afgesloten vanuit de richting Leiden naar Den Haag. De ANWB verwacht dat alle rijstroken omstreeks 16.30 uur worden vrijgegeven.

Man onder douche gezet na barbecuebrand

Derdegraadsbrandwonden heeft een man dinsdag opgelopen bij een brand in zijn woning. Op het balkon van zijn appartement is een gasbarbecue in brand gevlogen en de vlammen zijn naar binnen geslagen.

Veel rook bij brand in woning

Bij een brand op de tweede etage van een wooncomplex in Zoetermeer is veel rook vrijgekomen. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag rond 0.50 uur aan de Spectrumsingel. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk. De brandweer werd gewaarschuwd door omstanders, die rook uit het huis zagen komen.
Omdat niet duidelijk was of er iemand in de woning was, kwam de brandweer met veel mensen ter plaatse. Toen er geen reactie kwam na het op de deur kloppen, heeft de brandweer de deur opengebroken. Er bleek niemand thuis.
Twee naastgelegen woningen zijn kort ontruimd. De brandweer heeft gekeken of daar ook rook was, dat bleek niet het geval waardoor die bewoners weer snel terug konden. Uiteindelijk heeft de brandweer het vuur kunnen doven. Niemand raakte gewond.

Politie onderzoekt brandstichting op strand

De politie doet onderzoek naar een brand op het strand van 's-Gravenzande. Daar gingen diverse voorwerpen in vlammen op. De politie kijkt of er sprake is van brandstichting.
De brand ontstond rond 4.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie vraagt getuigen zich te melden.