55-jarige vrouw thuis overvallen, verdachte voortvluchtig

© Regio15
DEN HAAG - Een 55-jarige vrouw is zondagnacht slachtoffer geworden van een woningoverval. Dat meldt de politie. De vrouw werd overvallen in haar huis aan de Vlierboomstraat in Den Haag. De politie doet onderzoek en is op zoek naar de verdachte.
Rond 20.10 uur schrok het slachtoffer op toen de verdachte plotseling haar huis binnenliep. 'Na korte tijd vluchtte de man de woning weer uit. Agenten deden direct onderzoek, maar van de verdachte ontbreekt ieder spoor', vertelt de politie.
De politie is op zoek naar een lichtgetinte man van zo'n 30 jaar oud, met een groot postuur en hij is ongeveer 1.90 meter lang. Verder had hij kort donkerbruin haar en droeg hij een zwart trainingspak. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien.

Honden hebben twee mensen weggejaagd

Een buurman denkt dat zijn hond Rocco uiteindelijk twee personen heeft weggejaagd, zo vertelt hij aan Omroep West. De man lag zelf nog te slapen die avond, vertelt hij de ochtend na de overval. Andere buren hoorden eveneens van de inbraak, maar hadden zelf niets gezien.
De zoon van de overvallen vrouw was maandagochtend ook in de straat. Volgens hem was er eerder sprake van 'huisvredebreuk', en geen woningoverval. Vanwege het politieonderzoek wild de man verder niets zeggen.