Actie voor aangereden Ans in volle gang: stuur nog snel een kaartje

© Omroep West
DEN HAAG - De kaartjes voor Ans stromen binnen. En ook jij kan een kaartje opsturen om haar een hart onder de riem te steken. De 76-jarige vrouw werd vorige week op het De Savornin Lohmanplein in Den Haag beroofd en daarna aangereden. Ans ligt nog steeds in het ziekenhuis en zal haar verjaardag - die donderdag is - hier ook moeten vieren.
Daarom is er vanuit de redactie van Omroep West een kaartenactie in het leven geroepen. Natuurlijk in overeenstemming met de familie van Ans. Een kaartje naar Ans sturen kan via het adres: Omroep West, Laan van 's-Gravenmade 2, 2495 AJ Den Haag.
Ans doet die woensdag 16 augustus nietsvermoedend boodschappen in het winkelcentrum bij het De Savornin Lohmanplein, tot ze slachtoffer is van een straatroof. De volgens haar schoonzoon strijdlustige Ans laat dit niet zomaar gebeuren en blijft voor de auto van de dief staan als hij er vandoor wil gaan. Waarna hij over haar heen rijdt. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De zwaargewonde Ans wordt de ambulance in gereden
De zwaargewonde Ans wordt de ambulance in gereden © District 8
Er vonden zware operaties plaats, waarbij niet bekend was of Ans haar beide benen kon behouden. Ook heeft de vrouw zware verwondingen aan haar pols en hand overgehouden. Haar schoonzoon geeft aan er, ondanks dat het in het ziekenhuis is, een mooie dag van te maken. Eerder liet hij al weten dat Ans buiten levensgevaar is.
Na de beroving is een 41-jarige man uit Poortugaal aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld en een woninginbraak, waarbij hij een auto zou hebben gestolen. Ook verdenkt het Openbaar Ministerie hem van poging tot doodslag. Vrijdag is besloten dat de man in ieder geval nog twee weken vast blijft zitten. Het is niet duidelijk of hij al iets heeft verklaard.