Twee ontploffingen bij hetzelfde huis bijna een jaar na elkaar

De verdachten in 2022 (links) en 2023 (rechts)
De verdachten in 2022 (links) en 2023 (rechts) © Politie
LEIDSCHENDAM - Bij het huis aan de Karpaten in Leidschendam waar begin juli een explosief afging, is een jaar eerder ook al een ontploffing geweest. De politie doet nog onderzoek en heeft bewakingsbeelden van beide keren. Het is onduidelijk of daar twee keer dezelfde man op te zien is.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 22 augustus. Meer zaken zijn hier te vinden.
De eerste ontploffing is in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 juli 2022. Iets voor 2.00 uur 's nachts legt een camera bij de bovenwoning een man vast, die iets doet bij de voordeur en daarna verdwijnt. Vlak erna ontploft er iets.
De verdachte is even in zijn gezicht te zien. Hij draagt een trainingsjack met een capuchon. Over de kleuren van de kleding valt weinig te zeggen, omdat die zijn vertekend door de nachtstand van de camera.
Bijna een jaar later wonen dezelfde mensen nog altijd in het huis. Wel hangt er een andere camera, een die ook kleur opneemt. Daardoor is te zien dat op maandag 3 juli rond 1.30 uur een man met een driekleurige jas bij het huis aankomt.
Hij haalt een bolletje met een lont eraan uit zijn jas en steekt die aan. Vlak nadat hij wegrent volgt de explosie. Beide keren raakt er niemand gewond, maar is er wel schade veroorzaakt.
De politie doet onderzoek naar het motief achter de explosies: waarom is het huis aan de Karpaten het doelwit en wie zit of zitten er achter? Het is niet bekend of in 2022 en 2023 dezelfde verdachte is te zien. Wie daar informatie over heeft, wordt gevraagd zich te melden.
Twee nachtelijke explosies bij hetzelfde huis - Team West

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem