Ruit van huis midden in de nacht vernield met vuurwerk

De verdachten
De verdachten © Politie
DEN HAAG - Een gesneuvelde ruit, een beschadigd huis en de hele buurt wakker door de enorme knal: het is het gevolg van een nachtelijke explosie aan de Fischerstraat in Den Haag. Twee mannen hebben waarschijnlijk een stuk vuurwerk op het raam geplakt en zijn er daarna vandoor gegaan.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 22 augustus. Meer zaken zijn hier te vinden.
In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei lopen de twee verdachten door de straat. Ze passeren eerst het huis waar ze willen toeslaan en blijven even verderop staan, recht voor een camera. Eén van de twee rookt een sigaret en haalt iets uit zijn jaszak, dat hij aan de ander geeft.
Dan lopen ze terug richting het huis, plakken daar een stuk vuurwerk op een van de ramen en steken het aan. De mannen vluchten allebei een andere kant op. De hele ruit is opgeblazen en ook binnen zijn spullen beschadigd.
Vuurwerk zorgt voor flinke schade aan woning - Team West
Vlak voor de explosie zijn de verdachten allebei even in hun gezicht te zien. Mogelijk zegt de combinatie van de twee iemand iets De kleuren van hun kleding zijn niet duidelijk, omdat die zijn vertekend door de nachtstand van de camera. Ook informatie over het motief voor de explosie is welkom bij de politie.
Verdachte 1
Verdachte 1 © Politie
Verdachte 2
Verdachte 2 © Politie

Weet u meer?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem