Provinciale weg drie weekenden afgesloten, ook op- en afrit snelweg dicht

© ANP
REGIO - Drie weekenden achter elkaar, om te beginnen dit weekend, zijn er wegwerkzaamheden op de weg tussen Delft en Zoetermeer. Onder meer de N470 en A13 worden gedeeltelijk afgesloten. Dat betekent dat het verkeer moet omrijden.
Vanaf vrijdagavond 20.00 uur wordt er tot maandagochtend 6.00 uur gewerkt aan het Kruithuisplein in Delft en aan de N470 - in de richting van Zoetermeer naar Pijnacker - tussen het Tolhekplein (Pijnacker) en de Zuidweg (Zoetermeer).
De N470 tussen Delft (links) en Zoetermeer (rechts)
De N470 tussen Delft (links) en Zoetermeer (rechts) © Provincie Zuid-Holland
Om die reden gaan vanuit Delft richting Pijnacker alle rijbanen van de N470 dicht. Ook wordt afrit 10 op de A13 vanuit de richting Rotterdam afgesloten en kun je vanaf de N470 niet de snelweg oprijden om richting Den Haag te gaan. Een deel van het Kruishuisplein in Delft zal ook ontoegankelijk zijn.
Tot slot gaat de provinciale weg N470 op slot tussen het Tolhekplein in Pijnacker en de Zuidweg in Zoetermeer. Dat gebeurt in de richting van Zoetermeer naar Pijnacker. Ook de Zijdeweg (Pijnacker) gaat dicht richting de N470.

Pijnacker - Zoetermeer

De tweede afsluiting is van vrijdagavond 1 september 20.00 uur tot en met maandagmorgen 4 september 6.00 uur. Dat weekend wordt gewerkt aan de N470 tussen het Tolhekplein in Pijnacker en de kruising met de Lansinghageweg in Zoetermeer.
De provincie Zuid-Holland repareert gedurende drie weekenden het asfalt op de N470 tussen Delft en Zoetermeer. Dat is de reden dat wegen in augustus één weekend en in september twee weekenden zijn afgesloten. Verkeer kan gebruikmaken van de omleidingsroutes. Die worden plaatselijk aangegeven.
Deze werkzaamheden hebben alleen gevolgen voor Pijnacker en Zoetermeer. Daar is de N470 afgesloten - in de richting van Pijnacker naar Zoetermeer - vanaf het Tolhekplein in Pijnacker tot de Lansinghageweg in Zoetermeer.

Op- en afrit A13

Het laatste weekend van de werkzaamheden is opnieuw een week later: van vrijdag 8 september 20.00 uur tot en met maandag 11 september 6.00 uur. Dan wordt het asfalt onder handen genomen op de N470 tussen Delft en Pijnacker.
Ten westen van het Kruithuisplein in Delft (op- en afrit A13) gaat de N470 dicht tussen het Kruithuisplein en de Buitenhofdreef, in de richting van snelweg A4. Ook is de Prinses Beatrixlaan in Delft afgesloten tussen de Westlandseweg en de N470.
Aan de oostkant van het Kruithuisplein wordt de N470 in de richting van Zoetermeer afgesloten tussen het Kruithuisplein en het Tolhekplein in Pijnacker. Ook de Tuinderweg in Pijnacker gaat dicht, tussen de rotonde met de Van Buijsenlaan en de N470.