Goed nieuws voor ondergelopen sportcomplex: verzekering vergoedt alle schade

De sportzaal stond in oktober vorig jaar volledig blank
De sportzaal stond in oktober vorig jaar volledig blank © Bollenstreek Omroep
NOORDWIJK - De vloer van het sportcomplex in Noordwijk, die door lekkage kapot is gegaan, wordt op kosten van de verzekering gesloopt en vervangen. Dat heeft burgemeester Wendy Verkleij bekendgemaakt. Ook de kosten voor onder meer leerlingenvervoer worden gedekt.
In oktober vorig jaar, krap twee maanden na de opening, liep de vloer van het sportcomplex aan de Lageweg door een lekkage onder water. Onderzoek wees uit dat de vloer niet meer te redden was. Het slopen en vervangen van de vloer kostte ruim 565.000 euro. De verzekeraar heeft nu aangegeven deze kosten volledig te zullen vergoeden.
Dat de zaal niet meer bruikbaar was, had grote gevolgen voor de leden van NHC, die het complex afgelopen winter zouden gebruiken voor hockeytrainingen. Ook basisschoolleerlingen moesten noodgedwongen uitwijken voor de gymlessen. In mei werd de sporthal, mét nieuwe vloer, weer opnieuw geopend.

Extra kostenpost

Het vervoer van de basisschoolleerlingen naar een andere locatie, inkomstenderving van Sportbedrijf Noordwijk en de kosten voor die hockeyclub NHC moest maken omdat moest worden uitgeweken naar andere sportlocaties, leverden de gemeente een extra kostenpost op van ruim 67.000 euro. Van dat bedrag vergoedt de verzekering ruim 60.000 euro.