Feestweek trekt 85.000 bezoekers: van festivals tot badkuipenrace in 20 foto's

Oranjerock was zaterdagavond een groot feest
Oranjerock was zaterdagavond een groot feest © Robert-Jan Meijvogel/Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn
KATWIJK - Met 85.000 bezoekers is de feestweek van Katwijk een van de drukst bezochte dorpsfeesten van onze regio. Afgelopen week waren er tal van festiviteiten. Aan Davina Michelle de eer om als hoofdact af te sluiten. Zij trad zaterdagavond op op het met achtduizend bezoekers uitverkochte festival Oranjerock.
De Duinvallei is een week lang omgebouwd geweest tot festivalterrein. Velen vinden Oranjerock het hoogtepunt van de achtdaagse feestweek. Met dit jaar - in navolging van onder meer BLØF, Kensington, DI-RECT, Waylon en Within Temptation - Davina Michelle als grote publiekstrekker.
Het immense podium is drie avonden gebruikt. Met Oranjerock wordt de feestweek traditioneel afgesloten. Donderdagavond hebben de bands Guilty Six en Throwback opgetreden voor een uitverkocht huis, terwijl de feestweek vorige week zaterdag is geopend met Oranjedance. Lucas & Steve en Tony Junior zijn de bekendste dj's achter de draaitafel.
Tijdens de Katwijkse feestweek stonden tientallen festiviteiten op de rol. Van de drakenbootrace, spektakelrace en ringrijden, tot de badkuipenrace, lampionnenoptocht en Te land, Ter Rijn en met een Zucht. De feestweek is volgens de organisatie door in totaal 85.000 mensen bezocht.