Vier uur vertraging door file na ongeluk op A4

De schade aan een van de voertuigen die betrokken was bij het ongeluk
De schade aan een van de voertuigen die betrokken was bij het ongeluk © Regio15
REGIO - Door een ongeluk bij Roelofarendsveen heeft dinsdagochtend op de A4 een file gestaan met een vertraging van meer dan vier uur. Twee rijstroken waren urenlang afgesloten als gevolg van de aanrijding. Op het dieptepunt was de file volgens de ANWB vijftien kilometer lang.
Een bestelbus botste rond 7.15 uur op een auto. De achterkant van de auto is in puin gereden. Het voertuig is tegen de vangrail beland. Om alle inzittenden uit de gecrashte auto te krijgen, is het dak verwijderd door brandweerlieden.
Op de snelweg landde een traumahelikopter om een gespecialiseerde arts in te vliegen en de gealarmeerde ambulances bij te staan. De politie heeft nog niets bekendgemaakt over gewonden en hoe de slachtoffers eraan toe zijn.

Aanrijdingen op omrijdroutes

Weggebruikers werden geadviseerd om de A4 te mijden. Omrijden kon via Den Haag en Wassenaar (A12, N44 en A44). Ook op deze wegen was het druk. Er werden files op zowel de N44 bij Wassenaar als de A44 tussen Leiden en Kaag-Dorp gemeld. Dat ging niet zonder blikschade, want op in ieder geval twee plekken is een aanrijding gebeurd.
Even voor 10.00 uur werd de snelweg vrijgegeven, dus uiteindelijk heeft geen weggebruiker er daadwerkelijk vier uur over gedaan om langs de plek van het ongeluk te komen. Aanvankelijk meldde de ANWB dat de rijstroken tot 11.30 uur afgesloten zouden blijven, maar de beschadigde voertuigen waren eerder geborgen dan was voorzien. De file nam vervolgens in een rap tempo af en was om 10.30 uur opgelost.

Ook A4 tussen Rotterdam en Den Haag dicht

Ook op de A4 bij Rijswijk vond dinsdagochtend een ongeluk plaats. De weg is daar een uur lang afgesloten geweest tussen Schiedam (knooppunt Kethelplein) en Rijswijk (knooppunt Plaspoelpolder). Een personenauto en een bestelbus botsten op elkaar. De auto belandde op z'n kop.
De actuele verkeersinformatie vind je hier