Voor duizenden euro's gepind en gewinkeld met pas van 75-jarige vrouw

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - Een 75-jarige vrouw uit Zoetermeer is ruim 3000 euro kwijtgeraakt nadat ze aan de telefoon is opgelicht door een zogenaamde bankmedewerker. Haar pinpas is thuis opgehaald en daar is een man uitgebreid mee gaan pinnen en winkelen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 29 augustus. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachte is aan de hand van tips van kijkers herkend. Op dinsdag 5 december is de 21-jarige Amsterdammer aangehouden in het Friese Oosterwolde. Hij wordt verdacht van zeventien zaken van oplichting, waarbij zo'n 125.000 euro is gestolen. Ook raakten slachtoffers sieraden en telefoons kwijt. Dank voor het meedenken!
Het slachtoffer krijgt eind mei een sms met de tekst 'Hoeft u geen nieuwe kaart te vragen bij de ING, meld dit dan even bij de link'. Ze drukt daar op en wordt dan gebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van de bank. Die maakt haar wijs dat ze het slachtoffer zou worden van cybercrime.
In een twee uur durend telefoongesprek met afwisselend de 'bankmedewerker' en een 'cyberspecialist' die haar willen helpen, geeft ze al haar gegevens door. Ook maakt ze geld over en geeft ze haar bankpas en telefoon mee aan een koerier die bij haar thuis komt.

Airpods en iPad gekocht

Daarna is er veel geld opgenomen, bij geldautomaten in Zoetermeer en Leiden en bij de Mediamarkt in Zoetermeer. Daar zijn Airpods en een iPad gekocht. In totaal is het slachtoffer ruim 3000 euro kwijt. Bij alle pintransacties is dezelfde verdachte te zien.