Fietsende vrouw aangerand door passerende wielrenner

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZEVENHUIZEN - Een 34-jarige fietsende vrouw is aangerand door een passerende wielrenner, die aan haar borst zat. Dat gebeurde op een fietspad langs de Rottemeren vlakbij Zevenhuizen. 'Dit is totaal niet oké, iemand raakt je privé aan. Ik ben zo kwaad geworden', vertelt de vrouw. De verdachte is gefilmd en de politie is naar hem op zoek.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 29 augustus. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Een 56-jarige man heeft zich bij de politie gemeld als verdachte. Hij is aangehouden.
De vrouw fietst op maandag 10 juli rond 17.30 uur over de Rottekade langs de Rottemeren richting Zevenhuizen. Op het fietspad net voorbij waterkering 'de Aflaat' wordt ze ingehaald door een man op een racefiets. Tijdens het passeren grijpt hij de vrouw bij een van haar borsten.
Zonder iets te zeggen fietst de man verder, richting de Jachthaven Rottemeren en de Seoulbrug. Ondanks dat ze op een elektrische fiets rijdt, kan de vrouw de wielrenner niet bijhouden. Maar ze belt meteen de politie en dankzij de goede beschrijving van de vrouw vinden rechercheurs de verdachte op camerabeelden uit de omgeving.

Veel emoties

'Ik merkte dat er zoveel emoties door me heen gingen', zegt de vrouw. 'Zoals ik het voelde was het totaal geen reflex, maar was de manier waarop hij het deed heel bewust. Het doet me verdriet en ik was zo verbaasd dat iemand dat zomaar kan doen op een mooie zomerse dag, terwijl er best wel veel mensen aanwezig waren. Ik voel me heel erg in mijn privé aangetast. Het is bizar dat iemand dat doet.'
'Je bent wat oplettender als je buiten bent, zeker als je in je eentje bent', gaat ze verder. 'Je fietst toch iets anders naar huis dan voorheen. Maar ik ben hier al een paar keer langs de plek gefietst, omdat ik me zeker niet bang wil laten maken en gewoon mijn eigen ding wil blijven doen.'

Meer meldingen

De afgelopen twee jaar heeft de politie meer soortgelijke incidenten gezien in de regio: verschillende vrouwen hebben ook melding gemaakt van aanranding door een wielrenner. Het is niet te zeggen of deze verdachte ook daarvoor verantwoordelijk is, maar de politie sluit ook niets uit.
Wie de man herkent, mogelijk in combinatie met zijn fiets en kleding, wordt gevraagd zich te melden. Hetzelfde geldt voor mensen die ook op deze wijze zijn aangerand en dat nog niet bij de politie hebben gemeld.