13-jarig meisje aangevallen en mishandeld door groep van 12 personen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
ZOETERMEER - Een 13-jarig meisje uit Zoetermeer is eerder deze maand door een groep van ongeveer twaalf personen aangevallen. Hiervoor heeft de politie dinsdagochtend zes minderjarige verdachten aangehouden.
Het meisje liep op 9 augustus rond 20.10 uur langs een flat aan het Hoevenbos in Zoetermeer. Hier werd zij door de groep aangevallen, waarbij ze gewond raakte. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.
De verdachten gingen er na de aanval vandoor. De mishandeling van het 13-jarige meisje is echter gefilmd en op social media gezet. Enkele verdachten werden hierbij herkend, waardoor zij konden worden achterhaald en aangehouden laat de politie weten.

Zestal zit nog vast

Zes van de verdachten zijn hierop dinsdagochtend aangehouden. Het gaat om twee meisjes van 14, een meisje van 15 en een jongen van 16 uit Zoetermeer én een jongen en een meisje van 15 uit Den Haag. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten zullen worden aangehouden. Het zestal zit nog vast.
In juli werden in Zoetermeer ook al vijf minderjarigen opgepakt omdat ze zich schuldig zouden hebben gemaakt aan onder meer mishandelingen en diefstal. Een woordvoerster van de politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn voor een verband tussen die incidenten en de aanhoudingen van dinsdag.