Wie gaat onze regio vertegenwoordigen tijdens Regio Songfestival?

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © pxhere
REGIO - Douze points, confetti en heel veel muziek! Het Regio Songfestival komt steeds dichterbij. Op 4 november sturen de dertien regionale omroepen van Nederland een artiest met een zelfgeschreven liedje naar het festival waar ze het tegen elkaar op gaan nemen. Na rijp beraad door de jury, bestaande uit Celine Huijsmans en Dennis Weening, zijn dit de drie finalisten die kans maken om onze regio te vertegenwoordigen tijdens de grote finale in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Finalist 1: LIEN

Lien Cornelissen
Lien Cornelissen © Anne van Zantwijk
De eerste finalist die kans maakt om de regio te vertegenwoordigen tijdens het Regio Songfestival is de popformatie LIEN, bestaande uit Lien Cornelissen (39) en Dylan Siemerink (50) uit Den Haag. Het duo wil de winst binnenslepen met het nummer 'Waar ben je dan', een popnummer dat gaat over de uitdaging van leven in het moment.
De band heeft al de nodige ervaring op het podium opgebouwd. Zo hebben ze al twee albums op hun naam staan en tourden ze het afgelopen half jaar rond met een kleinkunstvoorstelling. 'Mijn drijfveer is via muziek, tekst en spel te laten zien hoe wij als mensen zijn', vertelt Cornelissen. 'Want wij zijn mooie, vreemde, lach- en zorgwekkende wezens', voegt ze toe. En dat willen ze nu heel graag laten zien tijdens het Regio Songfestival. 'Wij kijken ernaar uit om onze regio te vertegenwoordigen!', zegt Cornelissen vrolijk.

Finalist 2: Petronella

Petronella
Petronella © Pieternel Tils
De tweede finalist die een gooi wil doen naar het podium van de Stadsschouwburg in Utrecht op 4 november is de 23-jarige Pieternel Tils. Onder de naam Petronella wil ze graag meedoen met haar debuutsingle 'Scheveningen', een ode aan de plek waar zij een thuis heeft gevonden. 'Scheveningen is na mijn ouderlijk huis de eerste plek waar ik mij echt thuis heb gevoeld', vertelt Petronella. 'En ik zie dat de badplaats zo breed geliefd is. Niet alleen door haar inwoners, maar ook door mensen uit heel Nederland en zelfs daarbuiten.'
En dus schreef Petronella een lied over de Haagse badplaats. 'Ik wilde die gevoelens graag kwijt in een liedje', zegt ze vrolijk. Met haar single neemt ze de luisteraar mee naar het strand en de duinen en hoopt ze een gevoel van saamhorigheid te creëren.

Finalist 3: Rob van Zuilen

Rob van Zuilen
Rob van Zuilen © Rob van Zuilen
De derde finalist is Rob van Zuilen (36) met zijn nummer 'Hier In Mijn Stad'. Dit lied schreef hij over zijn geliefde Rijnsburg. Met het schrijven van dit nummer had Rob geen moeite. Zo schreef hij teksten voor onder andere Mart Hoogkamer en Nick & Simon. Maar dit is de eerste keer dat hij het Nederlandse lied zelf gaat zingen.
'Het nummer is eigenlijk een romantisch beeld van de plek waar ik vandaan kom', legt Rob uit. 'Ik bekijk de plek waar ik vandaan kom als een oude liefde, want dat zijn alleen maar mooie herinneringen. Zeker toen ik een tijdje weg ben geweest, vond ik het mooi om een liedje te maken over de plekken waar ik in mijn jeugd heb vertoefd', legt hij uit. 'Het is een liefdesliedje, niet voor een vrouw, maar voor de plaats waar je vandaan komt.'
De liedjes van de drie finalisten zijn de hele week te beluisteren op Radio West en jij kan stemmen op jouw favoriet via songfestival@omroepwest.nl. Vrijdag maakt presentator Menno Tamming tijdens Menno in de Middag bekend wie Omroep West gaat vertegenwoordigen op 4 november tijdens het Regio Songfestival in Utrecht.