Haagse flat blijft onbewoonbaar door waterschade, bewoners voorlopig niet naar huis

Zo zag het er zaterdagochtend vroeg uit in de hal
Zo zag het er zaterdagochtend vroeg uit in de hal © Regio15
DEN HAAG - Tientallen bewoners van een wooncomplex aan de Carolina van Nassaustraat in Den Haag kunnen voorlopig niet terug naar hun woning. Dat laat een woordvoerder van de gemeente zondag weten.
Op welke termijn zij kunnen terugkeren, is nog niet duidelijk. Zaterdag werd de flat ontruimd nadat er flinke wateroverlast ontstaan was na een lek in de een waterleiding op de elfde etage van het wooncomplex. Er zijn zestig woningen in het pand gevestigd.
In eerste instantie werd nog gemeld dat het zou gaan om een gesprongen waterleiding, maar dat blijkt niet het geval. Het water sijpelde door het enorme gebouw helemaal naar beneden en veroorzaakte op tussenliggende etages veel schade.

Woontoren onbewoonbaar verklaard

De gemeente heeft de woontoren in Bezuidenhout onbewoonbaar verklaard. 'Het is gevaarlijk', zei burgemeester Jan van Zanen zaterdag. Netbeheerder Stedin is bezig om de elektra in het hele gebouw te controleren en waar nodig te vervangen.
Stedin, verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas, heeft 35 woningen vrijgegeven en is nog in afwachting op toestemming om de 25 andere woningen in te gaan. Dat Stedin de woningen heeft vrijgegeven, betekent niet dat de mensen terug kunnen naar hun woning.

Ondergebracht in nabijgelegen hotel

Tientallen flatbewoners zijn tijdelijk ondergebracht in het nabijgelegen NH Hotel. Een ander gedeelte van de bewoners heeft elders tijdelijk onderdak gevonden.