Nick (9) verkoopt lasagne om later skikampioen te kunnen worden

Nick Koster in de bergen
Nick Koster in de bergen © Rob Koster
NOORDWIJKERHOUT - 'Ik wil in 2024 op het podium staan als Nederlands Jeugdkampioen onder 12', zegt Nick Koster (9) uit Noordwijkerhout resoluut over zijn grote droom. Maar om daar te komen moet er nog heel veel gebeuren: trainen, trainen, trainen. Niet op de goedkoopste plekken en met vaak dure spullen.
Tot die tijd moet er veel worden getraind en gereisd. Naar de skibanen in Zoetermeer en Landsmeer en natuurlijk naar de alpenweides van Oostenrijk. Vader Rob Koster schat dat de familie daar zo'n 10.000 euro voor nodig heeft voordat hij zijn ambitieuze zoon op het podium kan hijsen.
Dat geld groeit hem niet op de rug. De chef-kok heeft met zijn bedrijf - hij kookt op afstand op bestelling voor andere restaurants - in coronatijd net twee jaar stilgestaan. Dus moest er een creatieve oplossing worden gevonden. 'Pap, jij kookt toch porties lasagne? Als we die dan voor het goede doel verkopen?' meldt het goede doel zelf.
Nick Koster in de sneeuw
Nick Koster in de sneeuw © Rob Koster
'Nick wil per se winnen', zegt vader Rob. 'En hij heeft aan het succes geproefd.' Zo won hij vorig jaar in Oostenrijk een wedstrijd die naar meer smaakt. Maar omdat hij als jonkie onder-12 moet skiën is hij pas over twee jaar oud en sterk genoeg om alle tegenstanders achter... of onder zich te houden. Daarvoor kan Nick ook zelf nog wel een paar porties lasagne gebruiken, al eet hij de saus van pappie liever in de spaghetti dan tussen de pastavellen.
Nick Koster
Nick Koster © Rob Koster
Rond Noordwijkerhout komt Nick ze graag zelf diepgevroren aan huis bezorgen. Dan moet het wel eerst nog 25 minuten op 180 graden in de oven. Bestellen kan via WhatsApp op nummer 06-45118745. 'De beste van de wereld!' laat Nick niet na om pa's lasagne aan te bevelen. Opdat hij zelf als skiër die kwalificatie ook kan bereiken.
Chef-kok Rob Koster en zoon Nick (rechts) bereiden lasagne voor het goede doel
Chef-kok Rob Koster en zoon Nick (rechts) bereiden lasagne voor het goede doel © Omroep West