Explosief naar bakkerij gegooid, medewerkers komen met schrik vrij

Schade aan de ruit
Schade aan de ruit © Omroep West
DELFT - Een explosief is in de nacht van zondag op maandag afgegaan bij een bakkerij op Papsouwselaan in Delft. Er waren mensen aan het werk bij de bakkerij toen het explosief vermoedelijk tegen de winkelpui werd gegooid. Bij de naastgelegen supermarkt werd ook een explosief gevonden. 'We zijn erg geschrokken, maar tegelijkertijd blij dat het explosief niet is afgegaan.'
Maandagmiddag is het druk in de Turkse Bakkerij Enes. Een ruit rechts van de ingang heeft barsten door de knal. Binnen vertelt een medewerker van het bedrijf dat er tijdens de explosie, rond 2.50 uur, twee medewerkers aan het werk waren toen er plotseling een harde knal te horen was. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.
'Mijn collega's maken het naar omstandigheden goed, maar zijn geschrokken. De ruit van onze bakkerij is stuk. We hebben geen idee wat hiervan de oorzaak is', vertelt hij terwijl hij bezig is met het maken van een bestelling.

Jongens met motorhelm

Hulpdiensten troffen voor de deur van de naastgelegen supermarkt nog een explosief aan, dat niet ontploft was. De politie vermoedt dat dit net voor de explosie bij de bakkerij is neergelegd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat het materiaal onschadelijk maken.
Voor de Turkse ondernemer Polat is het een raadsel wie er een explosief voor zijn supermarkt heeft neergelegd. Op camerabeelden van zijn andere winkel, die tegenover de supermarkt zit, is te zien dat twee jongens rond 2.50 uur het plein oplopen met een motorhelm op. 'Ik ben net terug van de politie en heb daar aangifte gedaan. We hebben met niemand problemen. Ik zit hier al twintig jaar, maar ik had dit nooit verwacht. We zijn erg geschrokken, maar tegelijkertijd blij dat het explosief niet is afgegaan. Ik hoop dat de daders snel gepakt worden', eindigt hij.
De recherche doet onderzoek naar het incident en is op zoek naar getuigen of mensen met camerabeelden uit de omgeving. De politie gaat uit van meerdere daders.