Politie blijft op zoek naar beelden en getuigen rond neerschieten Ibrahim (24)

Het slachtoffer, de 24-jarige Ibrahim Demir
Het slachtoffer, de 24-jarige Ibrahim Demir © Familie
DEN HAAG - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de 24-jarige Ibrahim Demir is nog altijd op zoek naar getuigen, beeldmateriaal en andere informatie. Het slachtoffer werd op maandagavond 28 augustus neergeschoten in de wijk Wateringse Veld in Den Haag en overleed aan zijn verwondingen. Er zit een 22-jarige man vast als verdachte.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 5 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
Ibrahim is die avond rond 21.20 uur beschoten op de hoek van de Orlandostraat en de Laan van Wateringse Veld. Hulpdiensten rukten massaal uit en brachten hem zwaargewond naar het ziekenhuis. Daar is de 24-jarige Hagenaar later overleden.
De volgende dag is in een vliegtuig op Schiphol een verdachte aangehouden. De 22-jarige man uit Den Haag stond op het punt om naar Turkije te vliegen, maar is door de Koninklijke Marechaussee gearresteerd. Hij zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De rechter-commissaris heeft vrijdag het voorarrest met twee weken verlengd.
Ibrahim Demir (24) overleeft schoten niet - Team West
Het onderzoek loopt nog en de politie komt wil nog spreken met mensen die op maandagavond 28 augustus iets hebben gezien of gehoord dat met het schietincident te maken kan hebben. Dat kan in de Orlandostraat of omgeving zijn geweest, maar ook langs de Van der Kooijweg in Rijswijk. Daar is even later een donkerblauwe Kia Niro in brand gestoken. Er wordt nog onderzocht of dat iets met deze zaak te maken heeft.
Daarnaast wil de recherche spreken met iedereen die informatie heeft over de 24-jarige Ibrahim Demir, dat met het fatale schietincident te maken kan hebben. Ook camerabeelden uit de omgeving van de Orlandostraat en Van der Kooijweg van maandagavond 28 augustus zijn welkom.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem