Toegangsweg tot strand afgesloten, auto's keren massaal om in kustplaats

Auto's kunnen De Grent niet oprijden en draaien om
Auto's kunnen De Grent niet oprijden en draaien om © Bollenstreek Omroep
NOORDWIJK - Om de haverklap moeten automobilisten in Noordwijk hun auto keren. De Grent, de bekende uitgaansstraat in de kustplaats én aanrijdroute naar het strand, is sinds maandag afgesloten. Veel weggebruikers komen daar pas op het laatste moment achter.
En dus is het een komen en gaan van auto's die eyecatcher Palace Hotel in het zicht hebben en vervolgens noodgedwongen moeten omkeren omdat de weg vanaf de rotonde op het Picképlein is afgesloten. De gemeente Noordwijk heeft omleidingsborden geplaatst, maar veel bestuurders rijden toch door.
De Grent blijft tot 22 december afgesloten. Eerst wordt de riolering vervangen, daarna krijgt de straat een nieuw aangezicht. Het asfalt wordt vernieuwd, er komt een nieuw fietspad en ook de oversteekplaats voor voetgangers krijgt een metamorfose.
De afgesloten rotonde op het Picképlein
De afgesloten rotonde op het Picképlein © Bollenstreek Omroep
De werkzaamheden maken deel uit van een grote zogeheten reconstructie. De gemeente wil dat Noordwijk er mooi uitziet, verkeersveilig is, voldoende parkeerruimte heeft en 'aantrekkelijk is voor inwoners en natuurlijk de vele duizenden bezoekers die er op een zomerse dag flaneren'. In de afgelopen jaren heeft de gemeente al miljoenen euro's geïnvesteerd om de Parallelboulevard, het Palaceplein en het Vuurtorenplein op te knappen.