Pride in Den Haag gaat zaterdag niet door vanwege klimaatdemonstratie A12

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Er gaat een streep door Pride The Hague. Komende zaterdag willen klimaatdemonstranten snelweg A12 blokkeren en de organisatie vindt het 'zonde' om dan ook een Pride te organiseren. 'We vinden hun thema ook belangrijk, en geven hen de ruimte.'
De mensen achter Pride The Hague hebben nog gekeken naar andere data dit jaar, maar de beste keuze bleek volgens hen toch mei volgend jaar te zijn. '17 mei is de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOBIT)', schrijft Pride The Hague op Instagram. Belangenorganisatie COC Haaglanden noemt 17 mei 2024 eveneens een passend moment om in Den Haag de Pride te organiseren.
De oproep om de Utrechtsebaan (A12) te blokkeren komt van Extinction Rebellion. Actievoerders hebben de weg al zeven keer eerder geblokkeerd. Daarbij zijn vele honderden deelnemers gearresteerd. Organisaties als Greenpeace, Milieudefensie, Pax, Bij1 en Urgenda willen aanstaande zaterdag de aangekondigde bezetting van de A12 door Extinction Rebellion ondersteunen met een grote manifestatie.