Man neergestoken in woning, buren 'hoorden al twee dagen geschreeuw'

Op zaterdagochtend wordt uitgebreid onderzoek gedaan door de politie naar de steekpartij
Op zaterdagochtend wordt uitgebreid onderzoek gedaan door de politie naar de steekpartij © Omroep West
DEN HAAG - Bij een steekpartij in een woning aan de Loenensestraat in Den Haag is zaterdagochtend vroeg een 32-jarige man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer werd gewond in zijn woning aangetroffen en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Van een verdachte ontbreekt nog ieder spoor.
Zaterdagochtend is de Loenensestraat voor een groot deel afgezet door de politie. In de straat staan twee busjes van de forensische opsporing. In de hal van een portiekwoning staan gele markeringsbordjes die duiden op mogelijke sporen. Ook op straat ligt op meerdere plekken nog bloed. Binnen worden foto’s genomen en doet de recherche onderzoek. De afzetting trekt veel bekijks.
Het slachtoffer, een 32-jarige man, is de bewoner van de woning. Rond 4.50 uur kreeg de politie een melding dat er iemand neergestoken zou zijn. Bij aankomst troffen zij het slachtoffer aan. De politie vermoedt dat de verdachte een bekende is van het slachtoffer.
Een buurtbewoner die vanaf een afstandje naar de afzetting kijkt, wordt zaterdagochtend vroeg wakker van de politie en de ambulances in zijn straat. Als hij uit het raam kijkt, ziet hij hoe er een slachtoffer zwaargewond uit een woning wordt gehaald. 'Hij was helemaal ingepakt en de hulpdiensten waren druk bezig met hulp verlenen. Dit is misschien wel het heftigste wat ik heb meegemaakt hier in de straat in de tien jaar dat ik hier woon.'
Een buurvrouw die op weg is naar haar auto, vertelt al twee dagen veel geschreeuw gehoord te hebben bij de buren. 'Ik kon er slecht van slapen, maar weet niet wat er vannacht is misgegaan. Meer wil ik er niet over zeggen.' Een andere man die vlak naast het huis woont waar de politie op af komt, vertelt dat hij rond 05:00 uur wordt gewekt door een politieagent. 'De politie vroeg of ze mijn camerabeelden mochten hebben. Ik heb geen idee wat er is gebeurd.'