Beeldje straatmuzikant Chuck Deely opnieuw van sokkel verdwenen: 'Zwaar ziek van deze actie'

Sokkel zonder Chuck Deely
Sokkel zonder Chuck Deely © Vincent de Kievit
DEN HAAG - Voor de tweede keer in een paar jaar tijd is het beeldje van de overleden Haagse straatmuzikant Chuck Deely verdwenen. Het kunstwerkje stond op een witte sokkel aan de Rijnstraat in Den Haag, vlak bij het station. De maker van het beeldje is er 'zwaar ziek van'.
De markante muzikant Chuck Deely overleed in januari 2017 na een fikse griep op 62-jarige leeftijd. Hij was de enige straatmuzikant in Den Haag met een vergunning voor het leven. Daags na zijn dood werd in het Paard in Den Haag een herdenkingsdienst gehouden.
In november 2017 werd bij de Rijnstraat een bronzen beeldje onthuld op de plek waar Chuck bijna dagelijks speelde. Dat kunstwerkje werd een paar jaar geleden ook al eens weggehaald, weet Darpan van Kuik. Hij organiseerde de uitvaart van de straatmuzikant in het Paard. Het waren uiteindelijk beveiligers van een naastgelegen kantorenpand, die het beeldje na de eerste verdwijning veilig wisten te stellen.
Op deze foto is het kunstwerk compleet
Op deze foto is het kunstwerk compleet © Vincent de Kievit
Van Kuik kreeg zondagochtend een berichtje van een vriend dat het standbeeldje opnieuw weg was. 'Toen heb ik meteen de maker, Vincent de Kievit, ingelicht. Ik ga maandag aangifte doen', zegt Van Kuik. Beeldhouwer De Kievit heeft op sociale media foto's van de lege sokkel gedeeld. Alleen een afgietsel van de gitaar van Chuck ligt er nog. 'Ik ben in ieder geval zwaar ziek van deze actie', besluit hij zijn bericht.
Chuck Deely, de bekendste straatmuzikant van Den Haag, overleed in 2017
Chuck Deely, de bekendste straatmuzikant van Den Haag, overleed in 2017 © ANP