Man door groep jongeren afgetuigd in Haagse tram, beelden massaal gedeeld

Een still uit de video die rondgaat op social media
Een still uit de video die rondgaat op social media
DEN HAAG - Een man is afgelopen vrijdag ernstig mishandeld in een tram. Volgens de politie ging er een conflict aan de mishandeling vooraf. Daarna keerde een groep zich tegen de man. Beelden van de mishandeling worden inmiddels massaal gedeeld op internet.
Waarom het conflict in de tram ontstond, is onduidelijk. Op de video die rondgaat is te zien dat het slachtoffer meerdere keren hard wordt geschopt en geslagen. Ook lijkt het erop dat één van de aanvallers een stekende beweging maakt. Verder is er veel geschreeuw, geduw en getrek.
De aanval gebeurde vrijdagavond rond 20.45 uur in een tram die vanuit Scheveningen was vertrokken. Volgens de politie wilde het slachtoffer nog geen aangifte doen. 'Maar vanwege de ernst van het incident doet de politie ambtshalve onderzoek.' Getuigen wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

Woedende reacties

De PVV zegt in een reactie 'razend en geschokt' te zijn door de opgedoken beelden en heeft vragen gesteld aan burgemeester Jan van Zanen. De gemeente moet snel iets doen aan wat de partij ‘meedogenloze stadsterreur' noemt.
Ook Hart voor Den Haag eist 'harde maatregelen om OV-gajes te kunnen weren uit het Haagse openbaar vervoer'. Fractievertegenwoordiger Damiën Zeller: 'Je bloed kookt als je zulke beelden voorbij ziet komen. Alle menselijkheid lijkt bij deze mensen te zijn verdwenen. Naast strafrechtelijke vervolging lijkt het ons dat zij nooit meer welkom zijn in het Haags openbaar vervoer. Er zou een soort van zwartboek moeten worden aangelegd en als iemand dan wordt betrapt kan hij of zij, naast een OV-verbod, een vervolging krijgen vanwege huisvredebreuk.'