Amir (22) werd doodgeschoten met eigen wapen

De politie doet onderzoek in de Talmastraat
De politie doet onderzoek in de Talmastraat © Regio15
KATWIJK - Het vuurwapen waarmee op 21 mei in de Talmastraat in Katwijk de 22-jarige Amir is doodgeschoten, was van het slachtoffer zelf. Dat heeft verdachte Sem V. (19) uit Katwijk eerder verklaard tegenover de politie. Dit bleek maandag tijdens een eerste inleidende zitting in de rechtbank.
De officier van justitie vatte samen wat er in die bewuste nacht van zaterdag op zondag is gebeurd. Amir en Sem belden rond 4.00 uur met elkaar en spreken wat af. Als ze elkaar ontmoeten, is er al snel ruzie. Amir zou volgens de verdachte een vuurwapen bij zich hebben gehad. Er volgt een worsteling en er valt een schot. Amir is in zijn buik getroffen en rent terug naar huis.
V. zegt zich van wat er zich daarna heeft afgespeeld niets meer te herinneren. Het zou een zwart gat zijn. Getuigen zeggen dat ze inderdaad Amir voorbij hebben zien rennen met de hand op zijn linkerzij. 'Ik word beschoten', zou hij hebben gezegd. Korte tijd later komt de verdachte voorbij met een hond. Dan klinken er nog twee schoten.

Twee kogels in hoofd

Amir wordt zwaargewond gevonden in het portiek van zijn flatwoning in de Talmastraat met twee kogels in zijn hoofd en één in zijn buik. Hij overlijdt een week later in het ziekenhuis.
V. wordt een paar dagen na de schietpartij opgepakt. De officier van justitie somde op wat er aan bewijs tegen hem is: zijn auto stond in de buurt, op zijn mobieltje is te volgen dat hij in beweging was en mensen hebben gezien dat hij de slippers van het slachtoffer ergens weggooit. Verder zou hij die nacht op internet hebben gezocht naar informatie over hoe je kruitsporen van je handen af krijgt.

Psychologisch onderzoek

Bij de politie heeft V. gezegd dat hij denkt verantwoordelijk te zijn voor de dood van Amir. Een psycholoog en psychiater zullen de verdachte gaan onderzoeken. De volgende zitting is gepland voor 27 november.