Geen treinen rond Gouda dit weekend vanwege bouw nieuwe woningen

Reizigers op station Gouda
Reizigers op station Gouda © ANP
GOUDA - Dit weekend rijden er van en naar Gouda geen treinen. Het gaat om de trajecten Gouda - Den Haag Ypenburg, Gouda - Alphen aan den Rijn, Gouda - Woerden, Gouda - Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda - Goverwelle. Dat komt door werkzaamheden aan het spoor.
Forenzen die per se per trein willen reizen richting Utrecht, worden door de NS geadviseerd om te reizen via Leiden en Alphen aan den Rijn of via Leiden en Schiphol.
Een alternatief is om gebruik te maken van bussen die de NS inzet en stoppen op alle tussenliggende stations op de treinloze trajecten:
  • Gouda - Den Haag Ypenburg: Gouda, Lansingerland-Zoetermeer, Zoetermeer Oost, Zoetermeer, Den Haag Ypenburg
  • Gouda - Alphen aan den Rijn: Gouda, Waddinxveen Triangel, Waddinxveen, Waddinxveen Noord, Boskoop Snijdelwijk, Boskoop, Alphen aan den Rijn
  • Gouda - Woerden: Gouda, Woerden
  • Gouda - Nieuwerkerk aan den IJssel: Gouda, Nieuwerkerk aan den IJssel
Tussen Gouda en Gouda Goverwelle worden geen speciale bussen ingezet, maar rijdt een taxi op kosten van de NS.
Geen treinen rond Gouda dit weekend vanwege bouw nieuwe woningen
Geen treinen rond Gouda dit weekend vanwege bouw nieuwe woningen
Zaterdag rijden er tot 10.00 uur ook geen treinen tussen Rotterdam Centraal en Nieuwerkerk aan den IJssel. Er rijdt dan een stopbus, die naast stations Rotterdam Centraal, Rotterdam Noord, Rotterdam Alexander, Capelle Schollevaar en Nieuwerkerk aan den IJssel ook doorrijdt naar Gouda. Na tien uur, als het treinverkeer weer hervat wordt, blijft de dienstregeling tussen Rotterdam en Nieuwerkerk anders dan anders.

Werkzaamheden

Spoorwegbeheerder ProRail werkt bij station Gouda aan kabels en leidingen. Die worden verlegd zodat er nieuwbouw mogelijk is aan de zuidkant van het station. 'De kabels voor het treinverkeer worden veilig in nieuwe kabelkokers gelegd zodat de woningbouw van start kan gaan. Daarnaast worden bovenleiding en spoorstaven vernieuwd', legt een woordvoerder van de NS uit.