Profwielrenner getroffen door hartaanval: 'Zo blij dat ik nog leef'

Wesley Kreder tijdens de Giro d'Italia in 2022
Wesley Kreder tijdens de Giro d'Italia in 2022 © Orange Pictures
ZEVENHUIZEN - Wielrenner Wesley Kreder uit Zevenhuizen heeft twee weken geleden een hartaanval gehad. Dat meldt zijn ploeg Cofidis woensdag. Hoewel het nu al iets beter gaat met de 32-jarige renner, is het nog te vroeg om over zijn toekomst in het wielrennen te praten. Dit seizoen zal hij in ieder geval niet in actie komen.
Kreder kreeg in de nacht van 28 op 29 augustus een hartaanval waarna zijn vrouw en schoonouders hem eerste hulp verleenden. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een ontsteking van de hartspier geconstateerd.
Na ruim een week in het ziekenhuis te hebben gelegen, mocht de wielrenner een week geleden weer naar huis. Wel blijft hij onder controle van een cardioloog.

'Moeilijk te geloven'

Inmiddels voelt Kreder zich goed: 'Het is moeilijk te geloven dat ik twee weken geleden een hartaanval heb gehad. Ik kan weer buiten wandelen en ik zorg voor mijn kinderen van zes en twee jaar', is te lezen in een reactie op de website van Cofidis. Wel doet de wielrenner het rustig aan. Zo noemt hij het nog te vroeg om over de toekomst te praten.
Maar de artsen hebben niet gezegd dat hij niet meer kan fietsen: 'Hopelijk kan ik dat over een of twee weken weer.' Hij geeft aan eerst te herstellen en van het leven te genieten: 'Ik ben zo blij dat ik nog leef.' Kreder rijdt sinds vorig jaar voor Cofidis. Zijn laatste koers was de Ronde van Polen eind juli.