112-nieuws | Gaskast uit de grond gereden, provinciale weg dicht

Gaskast omver gereden in Nieuwkoop
Gaskast omver gereden in Nieuwkoop © Media TV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 14 september.

Gaskast uit de grond gereden, N231 dicht

Bij de tennisvereniging in Nieuwkoop is donderdag een gaskast uit de grond gereden. Daardoor ontstond een gaslek en werden het naastgelegen fietspad en de provinciale weg N231 afgesloten. Nadat de lekkende leiding was afgesloten, begon netbeheerder Liander met reparatiewerkzaamheden. De buitenschoolse opvang iets verderop heeft kinderen bij een andere locatie ondergebracht.
In Ter Aar werd woensdag ook al een gaskast omver gereden. Daardoor zaten tientallen omliggende woningen zonder gas. Dit gebeurde aan de Paradijsweg, op het erf van een woning.

Stoel in brand

Aan de Hofsingel in Maasland heeft donderdagmiddag brand gewoed in een woning. Volgens een woordvoerster van de brandweer stond een stoel in brand. 'De brand was niet groot', voegt zij daaraan toe.
De bewoner is door ambulancepersoneel onderzocht en uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, omdat er mogelijk rook is ingeademd. De bemanning van een tweede brandweerwagen heeft de woning geventileerd.

Geparkeerde auto gaat in vlammen op

Een geparkeerde auto aan de Nieuwe Molstraat in Den Haag is in de nacht van woensdag op donderdag in vlammen opgegaan. Rond 3.30 uur hoorden bewoners luide knallen in de straat. Toen zij naar buiten keken, bleek daar een auto volledig in brand te staan.
Een bewoner werd wakker van geknetter en besloot een kijkje te nemen. 'Ik hoorde iets ontploffen en zag daarna vanaf mijn balkon alleen maar vlammen. De achterkant van de auto was omringd met vuur. De politie en brandweer kwamen vrij snel naar de straat toe, maar konden de wagen niet meer redden.'
Door extreme hitte barstte de ruiten van een naastgelegen portiek. Ook de auto die naast het brandende voertuig stond, vatte vlam. Beide voertuigen zijn door de brandweer geblust en door een bergingsbedrijf meegenomen. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.
Tenminste één auto brandde volledig uit
Tenminste één auto brandde volledig uit © Regio15

Man aangehouden voor neersteken tiener

De politie heeft woensdagavond een 35-jarige man uit Roelofarendsveen aangehouden voor het neersteken van een 18-jarige bewoner uit diezelfde plaats. Dat gebeurde rond 22.15 uur op een bekende jeugdontmoetingsplek op de Meerkreuk, zo meldt de politie. Het slachtoffer zat daar toen twee mannen op hem af kwamen lopen. Zij spraken het slachtoffer aan, waarop één van hen opeens op hem begon in te slaan en te schoppen. Hij stak het slachtoffer daarbij ook nog eens met een mes.
De verdachte ging er vervolgens in een auto vandoor, maar kon niet veel later in de omgeving worden aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord. De politie onderzoekt nog wie de tweede man was en welke rol hij heeft gespeeld in het incident. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het nu met hem gaat, kan de politie niet zeggen.

18-jarige verdachte aangehouden voor schietpartij

De 41-jarige man die woensdag zwaargewond raakte bij een schietpartij op de Laan van Wateringseveld in Den Haag stond voor een portiekwoning toen hij uit het niets werd beschoten. Dat meldt de politie. Een 18-jarige man is opgepakt als verdachte.

Snelweg voor zesde dag op rij bezet?

Dag zes van de A12-blokkades. Wordt de snelweg rond het middaguur opnieuw geblokkeerd door Extinction Rebellion of weet de politie deze keer de klimaatdemonstranten wel van de snelweg af te houden? Je leest het in ons liveblog.