Gewonde na schietpartij Wateringse Veld, kogelhulzen op straat

Rechercheurs doen onderzoek na schietpartij
Rechercheurs doen onderzoek na schietpartij © ANP
DEN HAAG - Op de Laan van Wateringse Veld in Den Haag is woensdagmiddag iemand neergeschoten. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie. In de loop van de avond is een verdachte gearresteerd. Er werd uitgekeken naar iemand die op een zwarte scooter vluchtte.
Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een deel van de Laan van Wateringse Veld, ter hoogte van de Dublinweg, werd met rood-wit lint afgezet voor uitgebreid onderzoek.
Volgens een getuige was er een woordenwisseling op straat tussen een gezin en twee jongeren op een scooter. Daarna reed het duo op de scooter weg in de richting van de Treslonglaan in het noorden van de wijk. Op straat zijn kogelhulzen gevonden. 'Schoten heb ik niet gehoord', zegt de getuige.
Bij het gele bordje ligt een kogelhuls
Bij het gele bordje ligt een kogelhuls © ANP
De getuige was bezig met een spelletje op het skatepark dat in het middengedeelte van de Laan van Wateringse Veld ligt. 'Binnen vijf minuten stond de wijk vol met politieauto's', vertelt hij. Om 22.20 uur maakte de politie bekend dat er een verdachte is gearresteerd. Er werd uitgekeken naar iemand die op een scooter vluchtte.
Op de Treslonglaan, zo'n vijfhonderd meter verderop, werd eveneens onderzoek gedaan door de politie. Daar vond sporenonderzoek plaats bij een busje van een bouwbedrijf. Volgens de woordvoerster had het onderzoek te maken met de schietpartij. Inmiddels is het voertuig door een takelwagen van de politie meegenomen.
Onderzoek na schietpartij Laan van Wateringse Veld
Onderzoek na schietpartij Laan van Wateringse Veld © Regio15
Twee weken geleden werd de wijk Wateringse Veld ook al opgeschrikt door een schietpartij. Op die bewuste maandag 28 augustus werd Ibrahim Demir op straat doodgeschoten. Daarvoor zit een 22-jarige man vast als verdachte. Hij werd in een vliegtuig gearresteerd, dat op het punt stond naar Turkije te vliegen.