Man zwaargewond nadat hij plotseling wordt beschoten, tiener gearresteerd

De politie was woensdagavond massaal aanwezig na de schietpartij in Wateringse Veld
De politie was woensdagavond massaal aanwezig na de schietpartij in Wateringse Veld © ANP
DEN HAAG - De 41-jarige man die woensdag zwaargewond raakte bij een schietpartij op de Laan van Wateringseveld in Den Haag stond voor een portiekwoning toen hij uit het niets werd beschoten. Dat meldt de politie. Een 18-jarige man is opgepakt als verdachte.
De schietpartij vond woensdagmiddag rond 17.30 uur plaats. De schutter ging er vervolgens op een zwarte scooter vandoor. Het slachtoffer is met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.
De politie begon gelijk een onderzoek en kon de verdachte diezelfde avond nog aanhouden. Hij zit vast en wordt gehoord. Volgens een woordvoerder wordt de toedracht van de schietpartij nog onderzocht.
Rechercheurs doen onderzoek na schietpartij
Rechercheurs doen onderzoek na schietpartij © ANP
Zo'n twee weken geleden vond er ook al een schietpartij plaats op de Orlandostraat, vlak bij de Laan van Wateringse Veld. Bij die schietpartij op maandag 28 augustus kwam de 24-jarige Ibrahim Demir om het leven.
Daarvoor is een 22-jarige verdachte aangehouden. De politie haalde de verdachte uit een vliegtuig dat op het punt stond om te te vertrekken naar Turkije. Vooralsnog ziet de politie geen verband tussen de twee zaken.

Politiebureau in Wateringse Veld

De PvdA in Den Haag wil dat er een politiebureau komt in Wateringse Veld naar aanleiding van de geweldsdelicten de laatste tijd. Het dichtstbijzijnde politiebureau zit nu een flink stuk bij de wijk vandaan, stelt de partij.
'Het vreselijke geweld dat in de afgelopen tijd heeft plaatsgevonden laat zien dat de gemeente hier meer het heft in handen moet nemen', zegt raadslid Mairan Sewtahal. Hij roept de gemeente op een politiebureau of permanente standplaats voor agenten in de wijk te zetten.