Vrouw en meisjes gearresteerd voor zware mishandeling trampassagier

Een still uit de video die rondgaat
Een still uit de video die rondgaat © social media
DEN HAAG - Er zijn vier vrouwen aangehouden voor een ernstige mishandeling in een tram begin september in Den Haag. Het gaat om een vrouw van 19 jaar, een tiener van 17 jaar en twee tieners van 16 jaar oud. De vier komen uit Den Haag.
Op beelden, die rondgingen op sociale media, is te zien hoe een tramreiziger op vrijdagavond 8 september wordt afgetuigd door een groep medereizigers. Volgens de politie ging er een conflict aan de mishandeling vooraf. Daarna keerde een groep zich tegen de man. Op dat moment reed de tram door de Jurriaan Kokstraat op Scheveningen.
Op de video is te zien dat het slachtoffer meerdere keren hard wordt geschopt en geslagen. Ook lijkt het erop dat één van de aanvallers een stekende beweging maakt. Verder is er veel geschreeuw, geduw en getrek te horen en te zien.

Op vrije voeten

Intussen is de 19-jarige vrouw door het Openbaar Ministerie (OM) op vrije voeten gesteld. De drie anderen zijn voorgeleid en zitten eveneens niet meer vast. 'Hun voorarrest is onder strenge voorwaarden geschorst', laat de politie weten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Politieke partijen PVV en Hart voor Den Haag reageerden geschokt op de zware mishandeling. Als het aan de PVV ligt moet de gemeente snel iets doen aan wat de partij 'meedogenloze stadsterreur' noemt. Hart voor Den Haag pleit voor een zwartboek en als iemand dan wordt betrapt kan hij of zij, naast een OV-verbod, een vervolging krijgen vanwege huisvredebreuk.