Fotoserie: welke outfits en hoeden vielen op tijdens Prinsjesdag?

Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan
Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan © ANP
DEN HAAG - Het is ieder jaar weer vaste prik op Prinsjesdag: politici dragen hoedjes en outfits met een geladen boodschap. Ook dit jaar is er geen gebrek aan politieke boodschappen in de kleding. Zo draagt justitieminister Dilan Yesilgöz bijvoorbeeld een hoed die gemaakt is door een Oekraïense ontwerper en draagt minister Kajsa Ollongren van defensie een eerbetoon aan de defensieorganisatie.
De outfit van Ollongren bestaat volledig uit gerecyclede stoffen die zijn gebruikt door militairen. Het is volgens haar een eerbetoon aan alle militairen, aan het burgerpersoneel bij Defensie en aan de reservisten die dienen.
De ministers Schouten en Adriaansens komen ook met een speciale outfit aan op Prinsjesdag. Schouten is volledig in het rood gehuld, terwijl Adriaansens met een traditionele, grotere hoed arriveert bij de Tweede Kamer. Ook de vrouw van staatssecretaris Marnix van Rij heeft een 'klassieke' grote hoed.
BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas heeft ook een opvallende hoed: deze zit namelijk vol met speldjes. Het gaat dan om speldjes van veteranen, Indische Nederlanders, MBO'ers en 113 zelfmoordpreventie. 'De speldjes staan voor de burgers, de klompjes voor de boeren.'
Maar, zoals gezegd zijn er dus ook de nodige opvallende outfits. Zo ook bijvoorbeeld bij Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Esther Ouwehand. Die in een speciaal roze broekpak aankomt bij de Koninklijke Schouwburg.