Buurt opgeschrikt door zware explosie: 'Lichten vielen uit'

De voordeur van de woning raakte door de explosie flink beschadigd
De voordeur van de woning raakte door de explosie flink beschadigd © Omroep West
DEN HAAG - Bij een woning aan de Haagse Melis Stokelaan is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Dat meldt de politie. Vermoedelijk is er zwaar vuurwerk bij de voordeur van het huis geplaatst. 'Ik ben erg geschrokken. We maken het naar omstandigheden goed', zegt de bewoonster die er verder niets over kwijt wil.
Rond 1.15 uur werden de bewoners van de Melis Stokelaan opgeschrikt door de knal van de explosie. 'Er was een keiharde knal en de lichten vielen uit', reageert de overbuurman van de galerijwoning. De voordeur van de woning en de gevel liepen ernstige schade op, maar niemand raakte gewond. Bij de overbuurman zit de schrik er goed in. 'Zoiets maak je niet snel mee. Stel dat het bij ons was gebeurd... Dit is nog nooit voorgekomen.'
Een verdachte, die een bivakmuts droeg, ging er kort na de knal vandoor op een groene deelscooter van GO. De politie heeft nog gezocht in de omgeving, maar hem niet meer gevonden. Daarom wordt nu gezocht naar getuigen en beelden uit de omgeving, van bijvoorbeeld deurbelcamera's of dashcams.
De politie bevestigt dat er een nacht eerder ook een knal is gehoord op de Melis Stokelaan, maar dat niet duidelijk is of toen ook een explosief is afgegaan. Onderzocht wordt of het incident iets te maken heeft met de explosie van afgelopen nacht.