Meerdere keren geschoten op 23-jarige man die op straat liep

De verdachte
De verdachte © Politie
DELFT - De schoten die eind juni zijn gelost op de Nieuwe Plantage in Delft, waren gericht op een 23-jarige man die op straat liep. Hij wist te vluchten en is niet geraakt door de kogels. De schutter is vastgelegd op bewakingsbeeld en de politie is nog naar hem op zoek.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 19 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op vrijdag 23 juni komt het slachtoffer tot drie keer toe dezelfde man tegen in Delft. De eerste keer wordt hij mondeling bedreigd, de tweede keer met een mes. Ondanks meerdere gesprekken met de 23-jarige man blijft het voor de politie onduidelijk wat zich waar heeft afgespeeld. Hij noemt diverse locaties: sportschool Basic-Fit, een moskee en later ook het ROC Mondriaan.
Wat wel duidelijk is, is dat de derde confrontatie die dag om 15.45 uur op de Nieuwe Plantage is. Op camerabeelden is te zien hoe de man over straat loopt. Er komt dan een man aanfietsen. Die laat zijn fiets vallen, gaat op het slachtoffer af, haalt een vuurwapen tevoorschijn en schiet meerdere keren in zijn richting.
Bekijk hier de bewakingsbeelden:
Man beschoten op straat in Delft - Team West
De 23-jarige man maakt dat hij wegkomt, net als nietsvermoedende voorbijgangers. De schutter rent dan terug naar zijn fiets en rijdt weg in de richting van de tramhalte aan de Vrijenbanselaan. Er zijn veel mensen getuige geweest en die zijn net als het slachtoffer erg geschrokken. Er liep onder andere een moeder met een kinderwagen.
De schutter is donker getint en zo’n 1,60 à 1,70 meter lang. Zijn leeftijd is lastig in te schatten. Hij heeft een slank tot tenger postuur, kroeshaar dat aan de zijkanten opgeschoren is en een donker sikje. Verder draagt hij een donker T-shirt met een wit vlak, een donkere broek, grijze sportschoenen en een nektasje.

Wibbie, Wimpie, Wimi of Virgiel

De man rijdt op een licht gekleurde damesfiets, komt mogelijk uit Delft en mensen zouden hem kunnen kennen als Wibbie, Wimpie, Wimi of Virgiel. Op het moment dat hij op het slachtoffer af gaat, is er een opvallend loopje of huppeltje te zien. Wellicht zegt dat iemand iets.
De politie komt graag in contact met mensen die de schutter herkennen of meer weten over het motief voor het schietincident aan de Nieuwe Plantage. Alle informatie over de zaak is welkom.
De verdachte
De verdachte © Politie

Herkent u de verdachte?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem