Woordenwisseling over boodschappenmandje eindigt met twee verloren voortanden

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - Onenigheid over een boodschappenmandje in een Haagse supermarkt is zo hoog opgelopen, dat een 27-jarige man meerdere keren in zijn gezicht is geslagen. Hij is daardoor twee voortanden kwijtgeraakt. De verdachte was zelf niet betrokken bij de woordenwisseling, maar is naar binnen gekomen en heeft toen de klappen uitgedeeld.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 19 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer staat op zaterdag 17 juni in de rij voor de kassa bij Albert Heijn aan de Ambachtsgaarde in Den Haag. Achter hem staat een oudere vrouw met een rollator, tussen hen in een winkelmandje dat van een andere vrouw is. Omdat de rij wat doorloopt schuift de vrouw met de rollator het mandje wat naar voren om aan te sluiten.
De vrouw van wie het mandje is, wordt daar boos om en de 27-jarige man zegt tegen haar dat ze niet zo lelijk moet doen tegen de oudere vrouw. Er ontstaat een woordenwisseling tussen de twee en de man geeft ook bij de caissière aan wat er aan de hand is. Het slachtoffer ziet dan dat de vrouw gaat bellen, en vlak daarna komt er een man de winkel in.
Voortanden uit mond geslagen na woordenwisseling - Team West
Hij komt meteen naar de vrouw van het mandje toe en richt zich daarna op het slachtoffer. Hij komt dichtbij hem staan en als de 27-jarige vraagt om hij wat afstand wil houden, krijgt hij een paar klappen in zijn gezicht. Zo hard, dat de man twee voortanden verliest. Daarna verlaat de man de winkel weer. Hij is duidelijk vastgelegd op de bewakingsbeelden. Op verzoek van de officier van justitie wordt de daadwerkelijke mishandeling niet getoond.
De 27-jarige man moet zijn tanden letterlijk van de grond oprapen en is na de mishandeling naar het ziekenhuis gegaan voor een spoedbehandeling aan zijn kaak. De man droeg een beugel toen dit gebeurde en heeft meerdere behandelingen nodig om de schade te herstellen. De mishandeling houdt hem nog bezig: hij mijdt de supermarkt aan de Ambachtsgaarde sindsdien.
De verdachte
De verdachte © Politie

Herkent u de verdachte?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem