Inbreker probeert telefoonwinkel binnen te komen met breekijzer, hamer en vuurwerk

De verdachte
De verdachte © Politie
VOORBURG - Een inbreker heeft veel moeite gedaan om een telefoonwinkel in Voorburg binnen te komen. Maar een breekijzer, een hamer, harde trappen en zelfs vuurwerk waren niet genoeg: het veiligheidsglas in de deur heeft zijn werk gedaan. Er is wel veel schade veroorzaakt en de politie is naar de man op zoek.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 19 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
De inbraakpoging bij GSM Walhalla in winkelcentrum De Julianabaan vindt plaats op zondag 19 maart net voor middernacht. Een compleet in het zwart geklede man komt aanlopen vanaf de Tuyll van Serooskerkenstraat. Hij heeft twee tassen bij zich; een witte bigshopper van Action en een oranje tas met witte letters.
Eerst pakt de man een breekijzer, maar hij ziet al snel in dat hij daarmee de deur niet open krijgt. Dan haalt hij een hamer tevoorschijn en geeft daarmee een flink aantal harde klappen op het glas. Dat gaat wel kapot, maar het breekt niet. Ook wat harde trappen hebben geen resultaat.
Bekijk hier hoe de man het aanpakt:
Veel moeite, maar geen buit: inbreker druipt af bij telefoonwinkel - Team West
Dan haalt de man een stuk vuurwerk uit zijn tas, stopt dat in het kleine gat dat in het raam is ontstaan en steekt het aan. De explosie zorgt voor veel herrie en rook, maar het glas gaat er niet verder kapot van. Dan geeft de inbreker het maar op. Hij rent weg richting de parkeerplaats, waar een aantal seconden later een auto te zien is die snel wegrijdt.
Als het de dader wel was gelukt om binnen te komen, was zijn buit waarschijnlijk niet groot geweest. Op het moment dat de winkel dicht is, zijn er namelijk geen bruikbare telefoons te vinden.

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem