A12 ook donderdag weer geblokkeerd door klimaatactivisten

Klokslag 12.00 uur liepen de betogers de weg op
Klokslag 12.00 uur liepen de betogers de weg op © Omroep West
DEN HAAG - Voor de dertiende dag op rij hebben klimaatactivisten de A12 bij Den Haag geblokkeerd. Rond het middaguur liep een groep demonstranten de snelweg op.
Een halfuur werd de weg de 'stad uit' bezet. Toen waren alle betogers van het asfalt gehaald door de politie en per bus afgevoerd. Om 12.45 uur werd de snelweg weer vrijgegeven voor het wegverkeer.
Er zijn 91 actievoerders opgepakt vanwege demonstreren op een verboden plek. Drie mensen werden aangehouden voor het blokkeren van de weg waardoor er in de ogen van de politie gevaar op de weg wordt of kan worden veroorzaakt.
Politiebussen staan sinds het einde van de ochtend bij de Utrechtsebaan
Politiebussen staan sinds het einde van de ochtend bij de Utrechtsebaan © Omroep West
Demonstreren mag, maar niet op de Utrechtsebaan (A12). De gemeente Den Haag verwijst de actievoerders naar de Laan van Reagan en Gorbatsjov, het grasveld tegenover station Den Haag Centraal. Woensdag nog werden 138 demonstranten aangehouden.
Sinds zaterdag 9 september blokkeren klimaatactivisten van Extinction Rebellion iedere dag de A12 bij Den Haag. De actie wordt gehouden uit protest tegen regelingen van de overheid die de fossiele industrie steunen. Demonstranten vertelden eerder dagelijks de snelweg te blokkeren tot die fossiele subsidies zijn gestopt.