Speler en supporters met elkaar op de vuist na Katwijkse derby

KATWIJK - De voetbalderby tussen Quick Boys en VV Katwijk is zaterdagmiddag geëindigd met een zwart randje. Na afloop van de wedstrijd, die met 2-0 door de thuisploeg werd gewonnen, is er een vechtpartij ontstaan tussen supporters van Quick Boys en minstens één speler van Katwijk.
Op beelden is te zien hoe een speler van Katwijk een supporter op het veld in zijn gezicht slaat. Een bron meldt aan Omroep West dat de bewuste speler daarvoor meerdere keren werd geduwd en lastig gevallen. De bewuste beelden zijn later weer offline gehaald, maar circuleren in diverse whatsapp-gesprekken.
Dit alles gebeurde tijdens de pitchinvasion na afloop van de wedstrijd, waarbij ook reclameborden zijn vernield. Fans renden massaal het veld op om te vieren dat hun ploeg na 13,5 jaar in eigen huis aartsrivaal VV Katwijk weer heeft verslagen.

Quick Boys: 'Nog niks gehoord'

VV Katwijk-trainer Anthony Correia reageerde gefrustreerd en zegt dat zijn spelers zijn aangevallen. 'Het is schandalig wat er is gebeurd. Het is toch van de zotten man. Er is ook een dranghek gesloopt. Dat ze bij Quick Boys hun eigen sportpark slopen, moeten ze helemaal zelf weten. Maar ik snap wel dat de burgemeester de derby laat voor wat het is en zegt: Zoek het maar uit en blijf op je eigen park.'
Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum laat echter weten niets van de incidenten te hebben meegekregen. 'Ik heb hier nog niets over gehoord en kan er dus niks over zeggen.'
Bij wedstrijden tussen Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys zijn dit seizoen geen uitsupporters welkom, nadat het meerdere keren uit de hand liep. Zo raakten er bij een wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys elf kinderen en vijf volwassenen gewond toen supporters vuurwerk naar elkaar gooiden.
'Het leek alsof de burgemeester weer een beetje naar ons toekwam, maar inmiddels hebben die gasten alles weer weggegooid', zegt Correia. 'Je moet je als supporter gewoon gedragen. Klap en geniet van je ploeg, want ze hebben het geweldig gedaan', gaat de trainer gefrustreerd verder.
'Draag ze op handen en neem ze mee naar het supportershome om een biertje te drinken. Maar kom niet aan onze spelers. Dat is niet oké en daar is niemand voor op voetbal gegaan.'