Asbest gevonden na grote brand in loods

De brand in een loods aan de Vinkenweg in RIjnsburg
De brand in een loods aan de Vinkenweg in RIjnsburg © Regio15
RIJNSBURG - Aan de Vinkenweg in Rijnsburg staat een loods in brand. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel is er asbest vrijgekomen. Dat wordt door de hulpdiensten opgeruimd.
De brand ontstond zondagochtend rond 7.00 uur. De veiligheidsdiensten schaalden direct op en gingen met veel eenheden naar de loods van ongeveer 30 bij 50 meter. In de loods lagen gedroogde bloemen opgeslagen.
Op het moment van de brand waren er volgens een woordvoerder van de brandweer geen mensen in de loods aanwezig. Er raakte ook niemand gewond.
Bekijk hieronder de beelden van de grote brand.
Grote brand in loods met gedroogde bloemen
Wel kwam er door de brand veel rook vrij. Naast de loods ligt een camping. Deze camping ligt precies in de rook van de brand. Op de camping zouden ruim zevenhonderd mensen zitten. Mensen die last hebben van de rook kunnen naar het hoofdgebouw, laat een woordvoerder weten.
Bij de brand is asbest vrijgekomen. De omgeving rond de loods wordt daarom afgezet zodat dit gecontroleerd en opgeruimd kan worden. De brandweer waarschuwt omwonenden uit de rook te blijven en niet naar de brand te komen.

Brand binnen afzienbare tijd onder controle

Waardoor de brand is ontstaan, is nog onbekend. Rond 9.15 had de brandweer het vuur onder controle. Daarna moest de de brand nog wel nageblust worden. Door deze werkzaamheden was er in de omgeving nog sprake van laaghangende rook. Rond 13.45 waren ook de laatste smeulbranden uit en kon de brandweer de loods verlaten.