Grote brand in kantoor Plaspoelpolder in Rijswijk, explosies en evacuaties

Dit zijn de vlammen die omstreeks 8.00 uur zichtbaar waren
Dit zijn de vlammen die omstreeks 8.00 uur zichtbaar waren © Regio15
RIJSWIJK - In een leegstaand kantoorpand langs de Volmerlaan in Rijswijk heeft woensdag een grote brand gewoed. Aanvankelijk was van buitenaf alleen rook zichtbaar, maar na een halfuur sloegen de vlammen uit het gebouw.
Vanwege de hoeveelheid rook roept de brandweer mensen op om weg te blijven van Plaspoelpolder. 'Een dringend advies voor mensen om ramen en deuren gesloten te houden', benadrukt een woordvoerder van de brandweer. Om die reden is ook een NL-Alert verstuurd naar mensen die zich in de omgeving bevinden.
De brand woedt onderin het leegstaande kantoorpand en wordt van buitenaf geblust. Doordat er enkele explosies vanuit het pand zijn gehoord, kiest de brandweer er uit veiligheidsoverwegingen voor om de brand van buitenaf te blussen. Naastgelegen kantoorpanden zijn ontruimd. Geëvacueerde mensen zijn opgevangen in het naastgelegen Bastion Hotel.

Grip 1

De brandweer is met veel blusvoertuigen aanwezig. Ook is door de hulpdiensten de alarmfase 'Grip 1' afgekondigd, 'door de locatie, drukte en aard van de brand', legt de brandweer uit. Daardoor kan de samenwerking tussen de hulpdiensten beter gecoördineerd worden. Het kantoorpand bevindt zich op Plaspoelpolder, een grote kantorenwijk in Rijswijk.
Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.