'Zijn dromen zijn in duigen gevallen', het gaat slecht met man van vermoorde AH-medewerkster

Antoneta Gjokja werd doodgestoken in de Albert Heijn
Antoneta Gjokja werd doodgestoken in de Albert Heijn © Facebook
DEN HAAG - Het gaat niet goed met de weduwnaar van Antoneta Gjojka, het 36-jarige slachtoffer van de fatale steekpartij in de Haagse Albert Heijn. Dat zegt zijn advocaat Deria Bak. 'Het gaat heel slecht met mijn cliënt, hij heeft heel veel mentale klachten en is onder behandeling van een psycholoog.'
Donderdag diende een eerste inhoudelijke zitting tegen verdachte Jamel L. Die vertelde op de zitting dat het slachtoffer op het 'verkeerde moment op de verkeerde plek was' en dat hij uit wraak iemand doodstak.
De man van het slachtoffer wilde bij de zitting aanwezig zijn, maar is woensdagavond met stressklachten in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, zegt de advocaat.

Meer dan tien jaar getrouwd

De man is inmiddels weer thuis en slikt kalmeringsmiddelen. Ook werkt hij niet meer sinds de steekpartij waarbij zijn partner omkwam.
'Het waren echt beste vrienden, het was zijn geliefde. Ze waren meer dan tien jaar getrouwd, ze hadden een toekomst voor ogen. Zijn dromen zijn eigenlijk in duigen gevallen', zegt de advocaat.

Tikkende tijdbom

Naast verdriet leeft er ook veel frustratie en onbegrip bij de man. Hij vindt dat er fouten gemaakt zijn. 'Iedereen die zich verdiept in deze zaak kan zien dat deze man niet vrij had mogen rondlopen. Er liep een tikkende tijdbom rond in Den Haag en die is op 20 juni afgegaan', zei de advocaat.
De verdediging zegt een onderzoek van de inspectie af te wachten en zal zich daarna beraden op mogelijke juridische stappen. 'Er zijn zeker fouten gemaakt, daar is wat mijn cliënt betreft geen twijfel over.'

Fatale klap

Verder zei de advocaat dat niemand de verantwoordelijkheid over L. heeft willen nemen. 'Het is alsof iedereen het telkens doorschoof naar de ander. Uiteindelijk heeft mevrouw Gjojka de fatale klap opgevangen.'