Stropdas van Minerva gevonden in tuin en te koop gezet: bieding van meer dan 2 miljoen euro

Een deel van de Minerva-stropdas uit de advertentie
Een deel van de Minerva-stropdas uit de advertentie © Marktplaats / FamPi
LEIDEN - 'De stropdas is gedragen en kan nog naar Heineken-bier stinken.' Het is de wervende tekst van een opvallende advertentie. Op Marktplaats wordt een Minerva-stropdas aangeboden die in een tuin is achtergelaten door een dronken student. De biedingen rijzen ondertussen de pan uit. Het hoogste bod gaat over de 2 miljoen euro.
De stropdas is volgens de verkoper uit Hazerswoude-Rijndijk achtergelaten door een commissielid van Minerva. Hij wordt aangeboden tegen elk aannemelijk bod 'aangezien de eigenaar zelf de ballen niet heeft om langs te komen', staat in de advertentie.
De stropdas lag in de tuin van de verkoper
De stropdas lag in de tuin van de verkoper © Marktplaats / FamPi
'Achtergelaten in een dronken bui na een nachtelijk bezoek van twee of meerdere Minerva-leden aan onze tuin.' Dat gebeurde volgens de verkoper nadat studenten naar de kennismakingstijd in Hazerswoude-Rijndijk waren geweest. 'We hopen dat de stoelen goed zaten en dat er niet te veel modder uit de border aan de schoenen is blijven zitten.'

'Dader ligt op het Minerva-kerkhof'

Het kledingstuk lijkt een gewild exemplaar, er is inmiddels elf keer op de das geboden. Al is het de vraag hoe serieus deze biedingen zijn. Een bod van 17,26 euro lijkt te refereren aan de 17.26-uursborrel van Minerva. En 1.814.000 euro lijkt een verwijzing naar het oprichtingsjaar van Minerva: 1814.
De verkoper heeft contact gehad met de praeses van de Leidse studentenvereniging. Deze heeft de 'dader' verzocht om zich te melden. 'Dit heeft helaas niet geresulteerd in het afhalen van deze waardevolle stropdas. De dader ligt waarschijnlijk op het spreekwoordelijke 'Minerva-kerkhof' aan de Breestraat te Leiden.'