Inbrekers betrapt door bewoonster en op de foto gezet

De verdachten terwijl ze naar de flat lopen
De verdachten terwijl ze naar de flat lopen © Politie
ZOETERMEER - Twee inbrekers dachten waarschijnlijk ongezien te kunnen toeslaan bij meerdere huizen in een flat aan de Willemstraat in Zoetermeer. Maar ze zijn betrapt door een bewoner die thuis was toen de mannen binnen probeerden te komen. Ze zijn op de foto gezet en gefilmd tijdens hun aankomst en vlucht.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 3 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
Een bewoonster van een van de huizen in de flat is op donderdag 2 maart thuis. Ze is aan het werk en heeft een koptelefoon op, maar hoort toch vreemde geluiden bij de voordeur. Door het kijkgaatje ziet ze dat er een man heel dicht bij de deur staat. Als ze van binnenuit op de deur klopt en wat roept, gaat hij er samen met een handlanger vandoor via de noodtrap.
De deur en het kozijn van de woning blijken te zijn beschadigd. De mannen waren duidelijk bezig met een poging om binnen te komen. En dat huis is niet het enige: in dezelfde flat is diezelfde dag bij twee andere huizen ingebroken. Daar is onder andere contant geld gestolen. Bij nog eens twee woningen is een poging gedaan om binnen te komen. De politie vermoedt dat alle inbraken en pogingen het werk zijn van dezelfde mannen.
Meerdere camera's leggen woninginbrekers vast - Team West
De verdachten zijn te zien op een foto die is gemaakt door de bewoonster die hen betrapte. Ook camera's van het Randstadrailstation Dorp hebben de mannen vastgelegd tijdens hun aankomst en vlucht en ze zijn gefilmd in de hal van de flat.
De politie heeft geen aanwijzingen dat de inbrekers voor een specifiek huis kwamen. Mogelijk dachten ze dat ze in één keer veel inbraken tegelijk konden plegen in de flat.

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem