Man gearresteerd voor plaatsen cashtraps op geldautomaten

Een cashtrap
Een cashtrap © Politie
DEN HAAG - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van het plaatsen van cashtraps op zeker tien geldautomaten in Den Haag en omgeving. Cashtraps zijn metalen plaatjes die voor de geldmond van een automaat worden geplakt, waardoor het gepinde geld vast komt te zitten.
De verdachte is een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is afgelopen donderdag op heterdaad aangehouden in Rotterdam. De rechter-commissaris heeft maandag besloten dat hij de komende twee weken vast blijft zitten. Er wordt nog onderzocht of hij betrokken is bij meerdere gevallen.
De afgelopen weken zijn er zeker tien cashtraps gevonden bij geldautomaten in Den Haag, maar ook in Rijswijk en Nootdorp. 'Er is een metalen plaatje op de uitgifteplek van de geldautomaat geplakt, waardoor je geld vast komt te zitten', legde een politiewoordvoerder eerder uit. 'Jij kunt het er niet uit halen en de automaat kan het niet inslikken. De crimineel haalt dat plaatje met jouw geld daarin later op.'

Automaten in storing

Tot nu toe is er nog geen aangifte gedaan door mensen die zijn gedupeerd door een cashtrap en gepind geld dus niet hebben gekregen. De meldingen zijn gedaan door Geldmaat, het bedrijf achter de geldautomaten. Omdat de automaten in storing sprongen door het aangebrachte plaatje, kwam Geldmaat er achter dat er iets mis was.
De politie vraagt mensen alert te blijven tijdens het pinnen en meteen 0900-8844 te bellen als er mogelijk een cashtrap op de automaat zit. Ook pinners die de afgelopen weken slachtoffer zijn geworden van deze vorm van oplichting, en dat niet bij de politie hebben gemeld, worden opgeroepen dat alsnog te doen.