Haagse beachclub brandt volledig af

De brand brak uit bij beachclub Amigos op Kijkduin
De brand brak uit bij beachclub Amigos op Kijkduin © Regio15
DEN HAAG - Bij beachclub Amigos op het strand tussen Kijkduin en Scheveningen in Den Haag is donderdagavond brand uitgebroken. Het vuur verspreidde zich zo snel dat de brandweer de strandtent niet meer kon redden. 'De beachclub moet helaas als verloren worden beschouwd', meldt de brandweer.
De brand ontstond donderdag rond 19.20 uur. Niet lang nadat de brand gemeld werd schaalde de brandweer al op naar grote brand. Er werden een groot aantal voertuigen opgeroepen, die zowel over de weg als via het strand naar de beachclub kwamen.
Door de locatie van de strandtent was het echter moeilijk om het bluswater bij de brand te krijgen. De brandweer moest daardoor al snel concluderen dat de strandtent niet meer te redden was. De inzet van de brandweer was er vervolgens op gericht om ervoor te zorgen dat het vuur zich niet kan uitbreiden naar de omgeving. Dit is gelukt en de brand heeft zich niet uitgebreid naar de duinen.
Bij de brand kwam veel rook vrij:
Grote brand in Haagse beachclub
De strandtent stond op het strand tussen Kijkduin en Scheveningen in, ter hoogte van de Vogelwijk langs de Haagse kust. Volgens een woordvoerder van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak van de beachclub. De rookwolken warn vanuit heel Den Haag te zien.
Volgens de brandweer waren er op het moment van de brand geen mensen aanwezig in de strandclub. Er is dan ook niemand gewond geraakt bij de brand. Het is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan.