Brand in huis: man gooit kat van balkon en verzet zich tegen brandweerman

De man kon worden aangehouden
De man kon worden aangehouden © Regio15
VOORBURG - De politie heeft een man opgepakt die zijn brandende flatwoning niet wilde verlaten. De bewoner gebruikte geweld tegen een brandweerman die hem uit het huis wilde redden. Ook gooide hij een kat naar beneden.
Toen de brandweer aankwam, bleek de bewoner van het huis waar brand was uitgebroken nog binnen te zijn. De man weigerde de woning te verlaten en gebruikte geweld tegen een brandweerman. Uiteindelijk is de man met hulp van de politie naar buiten gehaald en aangehouden.
'Er wordt aangifte gedaan tegen de bewoner voor het gebruiken van geweld tegen een hulpverlener', zegt een woordvoerder van de brandweer. De brand brak maandagochtend rond 11.00 uur uit op de derde verdieping van een flat aan de Albert Verweystraat in Voorburg. De hele flat werd ontruimd, omdat er veel rook vrij kwam.
Let op: beelden kunnen als schokkend worden ervaren
Brand in huis: man gooit kat van balkon en verzet zich tegen brandweerman
Na het incident kon de brandweer het vuur onder controle krijgen. De schade aan het huis is groot. De rest van de flat is geventileerd waarna de bewoners terug naar huis konden.
De naar beneden gegooide kat overleefde de val. Het dier is meegenomen door de dierenambulance. De politie doet verder onderzoek.