Jongen aangevallen met grote machetes op drukke tramhalte

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - Twee jongens hebben midden op een drukke tramhalte in Den Haag een andere jongen belaagd met machetes. Het slachtoffer is net niet geraakt door de enorme messen. Eén van de twee verdachten is inmiddels aangehouden, de ander wordt nog gezocht. Hij is duidelijk te zien op beelden van bewakingscamera's.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 10 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Na het tonen van de beelden in Team West is woensdag 11 oktober de tweede verdachte, een 18-jarige man uit Rijswijk, aangehouden. Bedankt voor het meedenken!
Het gebeurt op maandagavond 24 juli rond 21.30 uur op het perron van de tramhalte voor station Den Haag Hollands Spoor. De verdachten lopen daar die avond en wachten tot tram 9 aankomt. Op het moment dat het slachtoffer uit die tram stapt, komt het midden tussen de reizigers tot een confrontatie.
Beide jongens halen een machete uit hun broekspijp en zwaaien daarmee in de richting van het slachtoffer. Hij weet de grote messen te ontwijken, wordt niet geraakt en kan wegrennen. Zijn belagers gaan er dan ook vandoor. Ze gooien hun machetes in een prullenbak op het perron, waar de politie ze later heeft teruggevonden.

Niemand gewond

Naast het slachtoffer zijn er gelukkig ook geen omstanders gewond geraakt. De politie is na het incident een onderzoek begonnen en dat heeft geleid tot de aanhouding van één verdachte. Daarom is hij onherkenbaar gemaakt op de beelden. Wie de andere jongen is, is nog onduidelijk.