Opmerking over blowen in portiek leidt tot mishandeling

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - Een 39-jarige man is mishandeld door iemand die kort daarvoor zat te blowen in het portiek van de woning van het slachtoffer. Een opmerking die hij daarover maakte, viel kennelijk niet in goede aarde: de man is hard in zijn gezicht geslagen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 10 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer komt op donderdag 29 juni rond 17.45 uur thuis van zijn werk. Hij parkeert zijn bestelbus in de Wenckebachstraat in Den Haag en loopt naar het portiek waar hij woont. Op de trap zitten mannen die wiet roken. Daar zegt de 39-jarige man iets van: hij vraagt of ze dat niet in het portiek, maar ergens anders willen doen.
Eén van de twee reageert met de vraag of de man in elkaar geslagen wil worden en of hij wel weet wie hij voor zich heeft. De mannen staan toch op en lopen weg, waardoor het klaar lijkt te zijn. Maar als het slachtoffer weer naar buiten loopt omdat hij zijn telefoon in zijn auto heeft laten liggen, komt hij ze weer tegen.

Klappen en vuistslagen

Bij zijn bestelbus krijgt de man te maken met de agressie van een van de twee. Die zegt eerst dat hij zelf wel bepaalt waar hij wiet rookt, en geeft daarna een klap en een vuistslag in het gezicht van de 39-jarige man. De man die samen met de verdachte in het portiek zat komt tussenbeide, maar kan niet voorkomen dat hij nog meer klappen en vuistslagen probeert uit te delen.
Klappen en vuistslagen na opmerking over blowen - Team West
Op het moment dat het slachtoffer om zijn auto loopt om iets te zoeken waarmee hij zich kan verdedigen, gaan de twee er vandoor. De man heeft een pijnlijk gezicht opgelopen, maar is inmiddels hersteld. Wel voelt hij zich na het incident minder veilig in de buurt waar hij woont.

Ook op de foto gezet

De verdachte is te zien op camerabeelden die zijn gemaakt in de Wenckebachstraat. Daarnaast is hij haarscherp op de foto gezet. Hij spreekt Bulgaars; het gesprek over het blowen in het portiek is in die taal gevoerd.

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem