LIEN bereidt zich voor op Regio Songfestival: 'We hopen onszelf te onderscheiden'

Lien Cornelissen
Lien Cornelissen © Anne van Zantwijk
DEN HAAG - Nog eventjes en dan vertegenwoordigt LIEN onze regio op het Regio Songfestival. De Haagse popformatie staat op 4 november in de finale met het nummer 'Waar ben je dan'. Tijdens het regionale songfestival worden alle regionale omroepen vertegenwoordigd door een kandidaat uit hun regio. LIEN is al druk bezig met de voorbereidingen en oefent voor de eerste keer met haar dansers.
'Het voelt heel erg luxe voor mij om te werken met dansers. Ik ben dit niet gewend en daarom word ik hier heel blij van', vertelt Lien Cornelissen met een grote glimlach op haar gezicht. Samen met Dylan Siemerink vormt zij de popformatie LIEN.
'Ik werk nooit met dansers en dans zelf ook niet vaak bij mijn optredens. Ik zie het echt als een kans om mij te onderscheiden van de andere deelnemers van het songfestival.'
LIEN is druk aan het repeteren voor de finale van het Regio Songfestival
LIEN is druk aan het repeteren voor de finale van het Regio Songfestival © Omroep West
'De dansers en ik kregen de choreografie pas vanochtend voor het eerst te zien', legt Lien uit. 'Na twee uurtjes oefenen, zit de dans er al redelijk goed in. Dat heeft mij positief verbaasd, zeker vanuit mijn kant.'
Het was een mooie uitdaging voor choreograaf Monira McIntosh om een dans te bedenken bij het songfestivalliedje: 'Het nummer heeft een leuke dynamiek. Het gaat van heel rustig naar een dancenummer en dan wordt het weer wat rustiger. Dit heb ik ook zo overgebracht naar de choreografie.'
Bekijk hier hoe de eerste repetitie van LIEN eruitziet:
Zo zien de voorbereidingen op het Regio Songfestival van LIEN eruit
LIEN bestaat vijf jaar, heeft twee albums uitgebracht en toert rond met een kleinkunstvoorstelling. Toen ze zich konden opgegeven voor het Regio Songfestival, hoefden ze geen twee keer na te denken. Met 65 procent van de stemmen wonnen ze in september van twee andere finalisten.
Op 4 november vertegenwoordigt LIEN onze regio bij de allereerste editie van het Regio Songfestival. 'Het komt steeds dichterbij, dus de spanning begint al wel wat te stijgen', lacht Lien.
Op zaterdagavond 4 november kun je via TV West de finale volgen van de eerste editie van het Regio Songfestival; het songfestival dat wordt georganiseerd door alle publieke regionale omroepen in Nederland.